Reklámok, Emblémák, Márkák
parodontológia mosoly

Parodontológus az ínyproblémák specialistája

Probléma merült fel az ínyével? Specialistára lesz szüksége!

A legtöbb ember életében eljön az a sajnálatos pillanat, amikor a fogai meglazulnak, az ínye elkezd fájni és vérezni. Gyakran csak önmagában egy szájsebészt vagy fogorvost kezdünk el keresni, pedig valójában a fogínybetegségek specialistája, a parodontológus, tudja a legjobb megoldást nyújtani nekünk. A parodontológus egy szakorvos, aki a fogíny illetve a szájüreg gyulladásos betegségeinek a gyógyítására specializálódott, illetve az ezekből fakadó fogászati betegségeket kezeli. Természetesen egy általános fogorvos is sokat tud nekünk segíteni, de a 21.században miért ne használnánk ki a specializáció jelentette előnyöket, ha ez nem jár plusz költséggel számunkra.

 

Szeretném elkerülni a fogászati kezelést, mit tegyek?

 

Sajnos ez elkerülhetetlen. Ha mást nem is, de 6 havonta érdemes eljárnunk kontrollra a kiválasztott fogorvosunkhoz. Azonban a fogászati betegségek jelentős része elkerülhető, ha betartunk pár alapvető szabályt.

  • napi legalább kétszer 3 perc alapos fogmosás
  • fogselyem rendszeres használata
  • szájvíz, öblögető használata
  • dohányzás kerülése
  • cukros ételek és italok kerülése

 

Ha ezt a pár alapszabályt betartjuk, illetve kiegészítjük a parodontológusunk ajánlásaival, akkor nagyon sokáig megkímélhetjük magunkat a drága és időigényes fogászati beavatkozásoktól. Nem is beszélve a betegséggel járó kínzó fájdalomról!

 

Parodontológust keresek, melyik fogászatot válasszam?

Rengeteg fogászat található ma már Budapesten. A nehézséget inkább az okozza, hogy szakértelemben a toppon lévő parodontológust találjunk, lehetőleg vagy a munkahelyünk vagy az otthonunk közelében. Amikor választunk érdemes pár alapvető dolgot betartanunk. Legyen könnyen megközelíthető a hely nemcsak autóval, de tömegközlekedéssel is. Érdemes megnézni, hogy a fogászat vezető orvosa mióta praktizál, hiszen az ő tapasztalata általában a fiatalabb orvosok tudásán is látszódni fog idővel. Illetve próbáljuk meg elkerülni a nyugati “fogturistákra” specializálódott helyeket, hiszen itt gyakran magyarországi áraknál sokkal magasabbakkal találkozhatunk.

Ha egy jó helyen található, kiváló szakfogorvosokkal és parodontológusokkal rendelkező, és kellemes kialakítású fogászaton szeretnénk meggyógyíttatni a fogainkat, akkor érdemes a Pont32 Fogászat és Szájsebészetet választanunk Budán. A XIII. kerületben a Móricztól néhány percre helyezkedik el, így metróval és villamossal is gyorsan megközelíthető. A fogorvosok kedvesek és segítőkészek, nem okoznak fájdalmat és precízen dolgoznak.