Reklámok, Emblémák, Márkák

Éttermi étlapkészítés

Az étlap az első dolog, ami a vendég kezébe kerül, amint belép egy étterembe, ezért nagyon fontos, hogy milyen benyomást kelt a vendégben. Tekinthetjük az étlapot az étterem cégérének is, ami rögtön felvázolja az étterem témáját, koncepcióját. Sokan nem is gondolnák, de egy igényesen megszerkesztett étlap csodákra képes. Egy szép étlap, amely passzol a hely belső designjához, mindenképpen profizmust sugall a vendég számára.

A jó étlap könnyen olvasható, kreatív és egyedi. Az első benyomásnak pedig muszáj pozitívnak lennie. Léteznek olyan helyek, ahol minden napszakhoz más-más típusú étlapot használnak. Reggelre csak egy oldalas, egyszerű menüt, délben szintén egy hasonlót, de már komolyabb kivitelben, vacsorához pedig egy elegáns darabot adnak a vendég kezébe, arra is figyelve, hogy súlya legyen az étlapnak, ezzel is előkelőséget érzékeltessék. A belső oldalak kialakítása, pedig erős marketing fegyver lehet minden éterem számára. Hihetetlen, de átlagosan akár 15-20%-al is növelhető a profit a megfelelő elhelyezésekkel. A Gasztro Palazzo étlapjai segítenek ezek elérésében.

étlap menülap

Ugyanúgy ügyeljünk a papír minőségének kiválasztására is. A 220 grammos papír megfelelő lehet, hiszen ezek nem olyan sérülékenyek. Kifejezetten szép és változatos kreatív papírokból lehet már választani. Nagyon elegáns megoldás amikor a háttérben megjelenik például a logó vagy valamilyen kapcsolódó motívum. A színe is kellően fontos, hogy harmonizáljon az arculatunkkal. Minden elemnek erősítenie kell egymást, ezzel is profizmust sugározva.