Reklámok, Emblémák, Márkák

Így néz ki egy építkezés menete szakértő szemmel

Aki házépítésre adja a fejét az valószínűleg alaposan utánanézett, hogy milyen nehézségekkel is jár manapság egy egyszintes családi otthon felhúzása. Ha te is épp ebben a fázisban vagy most, akkor jó helyen jársz. Bejegyzésünkben lépésről lépésre bemutatjuk, mire számíthatsz házépítés során.

Hol található a telek?

Mielőtt több tíz millió forintot szánsz csak egy telek megvásárlására, jobb végiggondolni a terület helyzetét. Milyen az infrastruktúra? Elérhetők a közművek? Mennyire forgalmas? Milyenek a szomszédok? Ezek bizony mind meghatározzák majd a későbbieket. Természetesen örökölt telek esetében a választás nem a miénk, de akkor is jó felmérni az építkezési viszonyokat.

A koncepció megtervezése

Az építkezés menete mindig a modellezéssel kezdődik el ténylegesen. A tervező papírformába fogja önteni a mi elképzelésünket leendő otthonunkról. Megbeszéljük vele a ház méretét, szerkezetét, a belső terek elosztását és az alapokat is.

építkezés menete

A konkrét építkezés kezdetét veszi

Az építkezés menete, logisztikája általában a következő pontokban foglalható össze a legjobban:

  • először mindig az eszközöket és az alapanyagokat kell beszerezni, ami akár hetekig is eltarthat
  • a munka ezután az alapozással folytatódik
  • az első sor tégla lerakása mindig igazán boldog pillanat, utána pedig hamarosan felhúzzák a ház falait
  • a kész falak után megépítik az áthidalókat és a födémeket is, ezzel előkészítik a tetőszerkezeti munkálatokat
  • végezetül elkészül a tető is a házhoz

A kulcsrakész ház természetesen még nem jelenti az építkezés végét. A közművek bevezetése, a fűtésrendszer, a ház vízellátása még csak ezután kerül kiépítésre. Emellett pedig a belső teret érintő burkolási munkálatok is csak a szerkezetkész épület esetében kezdhetők meg. Nyilvánvalóan csak azután, hogy a nyílászárók beépítésre kerültek.

Mint láthatod a házépítés egy komoly, bonyolult és rengeteg szakértelmet igénylő feladat, ami az rendkívül szerteágazó építőipar egyik legizgalmasabb területe. Ha szeretnél még többet megtudni a témáról, akkor olvasd el a fent elhelyezett linkünket az építkezés menete kulcsszó alatt!