Reklámok, Emblémák, Márkák
gázkonvektorok kedvező áron

Gázkonvektor – a hatékony fűtési megoldás

A gázkonvektor egy öntöttvasból és lemezből készült, főként a nagyobb városokban előszeretettel használt fűtésforma. Hatékonyan képes a helyiséget felmelegíteni, amit könnyen és gyorsan visz végbe. Az elrendezésüket figyelembe véve megkülönböztethetünk három fajtát: a parapetes, a fali és a kéményes gázkonvektort.  Az egyetlen energiaforrás, amit igényel az a gáz, az üzemeltetése pedig anyagilag igen gazdaságos.

Mikor éri meg beruházni egy gázkonvektorra?

Ha kisméretű a lakás

Alapvetően három oka szokott lenni, hogy az emberek miért döntenek gázkonvektoros fűtés mellett. Az első az ingatlan kisebb mérete. A kis alapterületű és garzonok számár ideális megoldás, miután ezeknek nincs nagy hőigényük. Egyes kazántípusok ráadásul nem is tudnak ilyen alacsony teljesítményen működni, így a gázkonvektor egy gazdaságos alternatíva. Napjainkban a gázkonvektorok kedvező áron megvásárolhatók a webáruházak virtuális polcairól, ráadásul szupergyorsan ki is szállítják őket. Ha szerencsénk van, még egy kedvező akcióba is belefuthatunk, így még olcsóbban jöhetünk ki a történetből.

Ha egyenként fűtenénk a helyiségeket

Akkor is ideális megoldásnak számítanak a gázkazánok, mint fűtési rendszer otthonunkba, ha külön szeretnénk felmelegíteni az egyes szobákat. Ráadásul ilyenkor megvan az az előnyünk is, hogy akár különböző hőmérsékletűre fűthetjük fel a helyiségeket. A hálóba és a nappaliba például jobban befűthetünk, míg a kevésbé használt szobákban alacsonyabb hőfokot állíthatunk be. Ezzel a módszerrel is jelentős összegeket tudunk megspórolni a havi gázszámlán.

Ha takarékos fűtési megoldást szeretnénk

Általánosságban kijelenthető, hogy egy átlagembernek a kellemes hőmérséklet nappal 21 fok, míg az éjszakai 18-19  fok körüli, gyermekeknél pár fokkal magasabb. A gázkonvektorral súlyos pénzeket tudunk megtakarítani, miután nem szükséges egész nap fűteni a készülékkel. A szobákat gyorsan és hatékonyan felmelegíti a kívánt hőmérsékletre, majd utána kikapcsolhatjuk a gázkonvekort. Ha lecsökkent a hőmérséklet, csak újra beüzemeljük – ezzel a szakaszos működéssel hatékonyan képesek leszünk takarékoskodni a gázzal.