Reklámok, Emblémák, Márkák
futómű beállítás Dottore

Mikor szerezzük meg a jogosítványt?

Azt szokták mondani, hogy ha megtanulsz vezetni, akkor az egy életre szóló dolog. Ezt leghamarabb 18 éves kortól lehet elkezdeni, ekkor lehet a legfiatalabban megszerezni a jogosítványt. Sok diák van, aki a szülei támogatásával el tudja végezni a sofőr iskolát, le tudja tenni a szükséges vizsgát. De vannak olyanok is, akik csak jóval később, 30-40 éves korukban teszik meg ugyanezt. El kell fogadni, hogy nem mindenkinek prioritás a jogosítvány megszerzése. Van, aki csak azért kezd bele, mert anyagilag megengedheti magának, és mert tudja, hogy egy hasznos dolog. Viszont vannak olyanok, akik kényszerből csinálják, mert a munkahely megköveteli, vagy mert szüksége van rá a mindennapokban. Tény, hogy a jogosítvány egy hasznos dolog, de vajon mikor könnyebb ezt megszerezni?

Jogosítvány megszerzése fiatalon

Sokat hallani azt a feltételezést, hogy fiatalon mindent sokkal könnyebb megtanulni. Ez egyrészt így is van, hiszen tizenévesen még frissen, energikusan és céltudatosan tudunk hozzáállni az új feladatokhoz, kihívásokhoz. Könnyebben tanulunk, gyorsabban jár az agyunk. De ez nem jelenti azt, hogy idősebb korban nem lehet olyan hatékonyan tanulni. Számos kutatás bizonyítja, hogy akár 50, 60 évesen is bele lehet kezdeni új dolgokba. Lehet, hogy a folyamat egy kicsit hosszabb lesz, de ettől függetlenül még lehet sikeres. Igazából csak akarat és elhatározás kérdése. Ennélfogva a vezetői engedélyt szinte bármilyen idősen megszerezhetjük.

Saját autó vásárlása

A jogosítvány megszerzése után jogosan vetődik fel a kérdés, hogy vásároljunk-e saját autót vagy inkább béreljünk ki egyet akkor, amikor tényleg nagy szükség van rá. Egy gépjármű fenntartása nem kevés anyagi megterheléssel jár. Vannak olyan alkatrészek, amelyek ha elromlanak, kész vagyonba kerülnek. De ott vannak az időszakos szervizelések is, szükség esetén a futómű beállítás, amelyek ugyanolyan megterhelőek lehetnek az autótulajdonosnak. Mérlegelnünk kell, hogy ki tudjuk-e használni szinte naponta az autót, mert ha nem, akkor inkább megéri bérelni néhanapján, és azzal járni az utakat.