Reklámok, Emblémák, Márkák
ujjbegyszúró Cukromcukrom

Gyógyszerek és kezelések hálójában

Minél idősebb az ember, annál valószínűbb, hogy valamilyen betegség alakul ki nála, amire szükséges gyógyszert szednie. Nagyon szerencsések azok a mamák és taták, akik idős koruk ellenére sincsenek rászorulva a gyógyszerekre vagy egyéb kezelésekre. Sajnos több éven keresztül folytatott életmódunk idősebb korban üt vissza, ilyenkor döbbenhetünk rá arra, hogy vigyázhattunk volna jobban is az egészségünkre. Persze, gyógyszereket nem csak idősek szedhetnek, hiszen ugyanúgy fiatalok is megbetegedhetnek. Vannak olyan betegségek, amelyekből nem is lehet másképp kigyógyulni, mint bizonyos gyógyszerekkel.

Kell-e mindenre gyógyszert szednünk?

Sokan megkérdőjelezik a gyógyszeres kezelések szükségszerűségét. Azt állítják, hogy hagyományos módszerekkel is ki lehet gyógyulni a betegségekből. Ez egyrészt igaz, mert nem kell minden kisebb panaszra valamilyen bogyót beszednünk, másrészről viszont nagyon veszélyes is lehet, mivel vannak olyan esetek, amikor elengedhetetlen a gyógyszeres kezelés. A kettő között kellene megtalálni a középutat, mert a gyógyszerek, amellett, hogy számos mellékhatásuk lehet, függőséget is okozhatnak. Egy pánikbeteg vagy egy depressziós személy esetében az is megtörténhet, hogy egy idő után nem tud az antidepresszánsok nélkül élni, kvázi függővé válik. Ilyen esetekben mindenképp konzultáljunk az orvosunkkal, mert ő meg tudja mondani, hogy mennyire szükségszerű a kezelések ilyenfajta elkezdése, illetve folytatása.

Gyógyszermentes élet

A cél nyilván mindenkinek az, hogy gyógyszermentes legyen az élete. Senki sem szeret fájdalmakkal, betegségekkel küzdeni, ezért jobb, ha a megelőzésre nagyobb hangsúlyt fektetünk. Kevesebb stressz, több mozgás és egészséges ételek. Röviden így lehetne ezt összefoglalni. Persze, olyan is lehet, hogy örökölt betegségekkel kell megküzdenünk, mint például cukorbetegség. Ellenben ilyenkor is van megoldás a betegség enyhítésére. Bizonyos eszközökkel meg lehet könnyíteni a vércukormérést is. Ilyen eszköz az ujjbegyszúró is, amely ergonomikus kialakításával szinte bárki számára, fiatalnak és idősnek egyaránt, megoldást jelenthet. Segítségével elkerülhetőek a kellemetlen cukormérések.