Reklámok, Emblémák, Márkák
szakácskabát

Professzionális szakácsruházat: mindet a szakácskabátról

A megfelelő munkaruházat több szempontból fontos a vendéglátásban is.  Mondhatni fizikai munkát végeznek a séfek, szakácsok és eléggé balesetveszélyes is lehet a hétköznapi munkavégzésük. Ennek megfelelően, mint péládul az építőipari munkások esetén ideális ruházatot kell biztosítani a szakácsok számára is.

Emellett természetesen van egy bizonyos tradicionális értéke is, hiszen mégis csak egy neves és elismert hivatásról van szó, ami nagy múltra tekint vissza. A szakácsok munkaruházatának, azaz a szakácskabátnak, nadrágnak, sapkának és köténynek a megjelenését és kivitelét az éppen aktuális divat is meghatározta.

 

Szakácskabát, a XIX. század találmánya

A jelenleg használatos és jól ismert szakácskabát a 19. században alakult ki. Általában fehér színű, de a divat alapján több féle színben is beszerezhető már. Jellegzetessége a dupla gombolás és a kivehető gombok. A dupla gombokkal ellátott mellrésznél két anyag fedi egymást, ezzel megvédve a szakácsot a forró és kifröccsenő folyadékoktól, miközben elegáns és egyedi megjelenést is nyújt egyben. A kivehető gombok pedig a mosást segítik elő, hiszen egy szakácsruhát majd hogy nem minden nap mosni kell, ami nem is meglepő. A kivehető gombok pedig nagyban megkönnyítik a mosást és a vasalást.

Általában két féle anyagból készülnek a szakácskabátok. Vannak 100% pamut, valamint pamutot és műszálat is tartalmazó darabok. A kevert anyagú kabátoknak nagy előnye, hogy tartósabbak, ami fontos a gyakori mosás miatt, valamint olcsóbbak is. Egyes darabokat van, hogy impregnálnak, ami azt jelenti, hogy vízlepergetővé válik.

 

Hol tudsz minőségi és kedvező árú szakácskabátot beszerezni?

Vendéglátós kereskedések tömkelege árul különböző szakácsruhákat, a mi javaslatunk egyértelműen a Gasztro Palazzo vendéglátóipari nagykereskedés. Kínálatukban könnyen megtalálhatod a szakácskabátokat ezen a linken: https://www.gasztro-palazzo.hu/vendeglatoipari-munkaruhazat-ruhazat/szakacsruha/szakacskabatok/

Német termékeket árulnak a webáruházukban, így ezek minősége megkérdőjelezhetetlen. Böngészd át kínálatukat és válaszd ki kedvenc kabátod a legismertebb gasztro márkák közül!