Reklámok, Emblémák, Márkák
szobafestés

Szobafestés házilag vagy szakemberrel?

Szobafestésre adtad a fejed és bizonytalan vagy abban, hogy egyénileg vagy profi segítséggel oldd meg? Azt hiszem sokunk volt már így. Nem árt néhány dolgot alaposan mérlegelni egy ilyen jellegű döntés előtt. Az idő, pénz és minőség háromszöge egy szobafestés esetében is érvényesül: kevesebb pénzből nem lehet magas minőséget előállítani rövid időn belül, és ezt folytathatnám a másik két tényezőt kiemelve is. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mi alapján mérlegelj, illetve ha a festő szakember mellett döntesz van egy jó tippünk számodra!

 

Figyelembe veendő fő tényezők

Számtalan tényező van, amit fel kell mérned szobafestés esetén, és csakis ez után tudod meghozni a lehető leghelyesebb döntést. A helyzetfelmérést kezdjük a már előbb emlegetett 3 dologgal.

Idő

Bár már vannak gyorsan száradó festékek, de egy szobafestés nem 1-2 órás projekt. Nem csak magával a festéssel és száradással töltött idővel kell számolnod, hanem az előkészületekkel és utómunkákkal is. A szobát teljesen ki kell pakolni, a bent maradó bútorokat le kell fedni, ehhez ponyvát kell szerezned, be kell szerezned a festéket és eszközöket is. Ez mind rengeteg időt vesz el. Élethelyzetedtől függ, hogy mennyi fér bele. Ha túl terhelt vagy, akkor jobb ha festőt fogadsz.

Pénz

Természetesen jó lenne minél kevesebb pénzből megoldani a munkálatokat, és ez úgy tud megvalósulni, ha egyénileg oldod meg a feladatot és te szerzel be minden eszközt a festéshez és a bútorok takarásához. Számold ki, mennyi pénzt szánnál maximum az egész szobafestésre és dönts az alapján, hogy belefér-e egy kis segítség.

Minőség

Sokszor ezt nem mérlegeljük eléggé. Mivel nem festő mázoló szakemberek vagyunk, biztosan nem lesz tökéletes a fal. Persze utána tudunk olvasni, hogy hogyan kell a falat előkészíteni a festésre, és hogy mélyalapozóra is szükségünk van a festés előtt, de mivel nem ezt csináljuk minden nap nem tudhatjuk, hogy melyik termék hogyan viselkedik. Jóval alaposabban utána kell járni ezért a használandó festékek és eszközök milyenségének és használatának.

 

Ha mindezek mérlegelése után úgy érzed, hogy egy szobafestő megbízása célravezetőbb lenne, akkor teljes bizalommal tudom ajánlani a Real Perfect Rapid Kft. csapatát. Több évtizedes építőipari tapasztalattal és több 100 elégedett megbízóval a hátuk mögött biztosan sikeres együttműködés tud kialakulni köztetek is!