Reklámok, Emblémák, Márkák
a legjobb tisza tó programok

Mit tudsz csinálni a Tisza-tónál? Mutatjuk a legjobb programokat!

Ha tó parti nyaralásról vagy pihenésről van szó, akkor első opcióként automatikusan a Balaton jut eszünkbe. Viszont más alternatíva is létezik, ami legalább ugyan olyan kikapcsolódást tud biztosítani sok látnivalóval karöltve, ez pedig nem mást, mint a Tisza-tó.  A Tisza-tó Magyarország legnagyobb mesterséges tava és rengeteg programlehetőséggel rendelkezik: szállások, éttermek, kulturális látnivalók.

 

Gasztronómiai élmények

A legjobb tisza tó programok közé tartoznak természetesen az ételek is. Nem is kell említeni, mivel egy tóról van szó, de a halászlé ínycsiklandóan finom és garantáltan friss halból készülnek. Emellett nem érdemes kihagyni a poroszlói Rétesházat, illetve Sajt műhelyet sem. Ha pedig hatalmas fatálakra vágysz tele rakva minden finomsággal, akkor az Aranyosfombi Udvarház lesz a te helyed.

 

Szabadidő, kikapcsolódás, sport lehetőségek

 

Biciklizés a tó körül

Ha felejthetetlen természeti élményre vágysz, akkor javasolni tudom a Tisza-tó körbetekerését biciklivel. Az útvonal egyáltalán nem nehéz, kezdő bringások is bele vághatnak, viszont annál szemet gyönyörködtetőbb. Körülbelül 4-6 óra alatt körbe lehet tekerni és bármelyik strandon csobbanhatsz egyet a családdal a nagy nyári hőségben.

 

Kiskörei Hallépcső

Ökológiai szempontból is fontos a Tisza-tó környéke, változatos élővilág jellemzi. 5 éve látogatható a Kiskörei Hallépcső, ami a Tisza-tó és a Tisza folyó közötti kapcsolatot biztosítja. Tulajdonképpen ez egy csatorna, amin végig sétálva csodálatos látvány tárul elénk.

 

Tisza-tavi Ökocentrum

Amit semmiképpen se hagyj ki: Tisza-tavi Ökocentrum! Fantasztikusan bemutatja a Tisza-tó és Tisza völgy élővilágát legyen szó halakról, növényekről és egyéb állatfajokról. Biztosan találsz olyat, amelynek még a létezéséről sem tudtál. Részt lehet venni vízitúrákok, hajós kirándulásokon is. Ha nem láttál még vidrát vagy dámszarvast közelről, akkor itt a lehetőség! 🙂

 

Csónakázás

Hogy valamilyen romantikus programot is be tudj zsebelni nem maradhat ki a sorból a csónakázás sem a Tisza-tó holtágain. A csónakázás közben szintén érdekes állatfajokat figyelhetsz meg főleg a madarakat tekintve.