Reklámok, Emblémák, Márkák
kültéri bejárati ajtó

Milyen kültéri bejárati ajtót válasszunk?

Egy nagyobb felújítás során előbb-utóbb könnyedén eljuthatunk az ajtóink cseréjére is. Ilyenkor nemcsak beltéri ajtóinkat, hanem a kültéri bejárató ajtónkat is kicseréljük avagy építkezés esetén megvásároljuk. Hogyan álljunk neki a bejárati ajtó kiválasztásának? Ezt foglaljuk össze cikkünkben:

Kültéri bejárati ajtó kiválasztásának szempontjai

  1. Természetesen az egyik legfontosabb tényező a döntésünkben a dizájn. Egy szép bejárati ajtót bárki megcsodálhat. Nekünk is teljesen más érzés lesz egy szép új ajtón keresztül belépni az otthonunkna. Az ajtósok gyakorlatilag bármilyen kültéri beltéri ajtó gyártására képesek. Kiválaszthatjuk a színét, stílusát. Kérhetjük üveggel vagy üveg nélkül.  Választhatunk vízszíntes vagy függőleges szálirányok között. Ma már annyiféle dizájn van, hogy biztosan megtaláljuk a kínálatban a hozzánk passzolót.
  2. Anyag: anyagát tekintve általában műanyag, fa és alumínium ajtók közül választhatunk. Rajtunk áll, hogy nekünk melyik a szimpatikus.
  3. Ár: természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyibe kerül új ajtónk. Érdemes azonban nem automatikusan a legolcsóbbat választani. Ha már teljes ajtó cserére szánjuk el magunkat, akkor arra költsük rá a kellő összeget. Olyat válasszunk ami ár-érték arányban a legjobbnak tűnik.
  4. Gyártási idő: bizony a különböző cégek más és más időket adhatnak meg a gyártásra. Ha számunkra nem sürgős az elkészítés akkor eme szempont tárgytalan, ha azonban minél hamarabb szükségünk van az új ajtóinkra, akkor olyan szolgáltatót válasszunk, aki rövidebb időn belül tudja vállalni a gyártást.

Kültéri bejárari ajtó: fő a biztonság

A  biztonság ugyancsak nem nélkülözhető szempont a vásárlásunkban. Mindenképp törekedjünk egy biztonsági ajtó megvásárlására. Számunkra is sokkal nyugodalmasabbak lesznek az éjszakák, ha tudjuk, hogy áthatolhatatlan ajtó mögött alszunk. Szerencsére ma már az akár egyszerűbb ajtók se olyanok mint a régiek, egyik sem könnyen feltörhető. Ettől függetlenül ezt is vegyük figyelembe a bejárati ajtó kiválasztásakor. Hosszútávú használat során biztosan meg fogjuk köszönni magunknak a döntésünket.