Reklámok, Emblémák, Márkák
szervezetfejlesztés tréning

Szervezetfejlesztés a való életben: célok és módszerek

Egy sikeres, növekvő vállalatnál elérkezik az az idő, amikor szükséges megújulnia. Ez a megújulás többféleképpen történhet, és a vállalat működésének több területét is érintheti. Összefoglaló néven a közgazdaságtanban ezt a megújulást, vagy változást szervezetfejlesztésnek nevezzük. A szervezetfejlesztés érintheti a munkafolyamatokat, a vállalat munkatársainak a szemlélet módját, a vállalati kultúrát és még sorolhatnám az egyéb tényezőket.

A fő kérdés, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor tervszerűen végre kell hajtani ezt a változtatást, fejlesztést. Ezt igazából mindig egy felmerült probléma által generált javítási cél határozza meg. Blogbejegyzésünkből megismerhetsz pár szervezetfejlesztési célt, illetve egy valódi szervezetfejlesztési szolgáltatást.

 

Milyen céllal lehet szervezetet fejleszteni?

Egyik fő célja lehet a szervezet tanulásának javítása, hatékonyabbá tétele. Ezáltal az új, eddig nem ismert problémák és feladatok megoldása válik hatékonyabbá, ami olyan előnnyel szolgál egy cég számára, hogy gyorsabban képes kivitelezni az új feladat megoldását, így nem ragad be egy bizonyos piaci szegmensbe, képessé válik a fejlődésre.

Szervezetfejlesztési cél lehet az is, amikor a munkatársakat fejleszti egy vállalat. Mind tudjuk, hogy egy vállalat legnagyobb értéke a munkavállalói, és szellemi (vagy éppen fizikai) képességeik. Ezért fontos egy olyan munkakörnyezet és munkaszellem kialakítása, ahol az együttműködés és produktivitás a fő cél. A munkakörnyezethez és légkörhöz hozzátartozik a konfliktuskezelés fejlesztése is. Növekvő vállalatoknál gyakori probléma tud lenni a helyes konfliktuskezelés hiánya.

 

Szervezetfejlesztés profi partnerrel

Szervezetfejlesztéssel rengeteg szakosodott cég foglalkozik ma már Magyarországon is. Számos szervezetfejlesztés tréning elérhető a piacon, egyet ragadjunk is ki ezek közül. A Develor szervezetfejlesztési tréningje során korszerű technikákkal segíti a vállalatokat a fejlesztésben, változásban. Módszerük a vezetők és munkatársak viselkedésére összpontosít azzal a céllal, hogy egy teljesen új, pozitív hozzáállással vágjanak bele az üzleti mindennapokba. A weboldalukon tovább olvashatsz a részletekről.