Reklámok, Emblémák, Márkák
milyen körfűrészt vegyek

Körfűrész: hogyan és milyet válasszunk?

A körfűrész tipikusan olyan eszköz, amely egyetlen ezermester készletéből sem hiányozhat.  Sokoldalú készülék ,amellyel váratlan, vagy több kreativitást igénylő kihívásokat is egyszerűen meg lehet oldani. Mivel olyan gépről van szó, amelyet a fentiek alapján feltehetően gyakran fogunk használni, mindenképp érdemes figyelmet fordítani a minőségre – és persze arra, hogy a nekünk megfelelő típust válasszuk.  Ebben segít most cikkünk: olvass tovább és válaszd ki az igazit!

Körfűrész: mire fogod használni?

Mielőtt – nagyon helyesen – nekiállnál felkutatni, hol vannak körfűrészek kedvező áron, érdemes előtte átgondolni, milyen célra és milyen gyakran fogod használni a kinézett gépet.

Körfűrész segítségével vághatsz fát, MDF lapot, furnért, műanyagot, beton, OSB lapot, és (speciális fűrészlappal) alumíniumot is. Elemei a következők: védőburkolat, hasítóék, körfűrészlap, szög és mélységbeállító, alap, motorház, vonalzó, valamint az alapon elhelyezett útmutató. Ezzel  a készülékkel maximum 6 cm-s vágásokat lehet ejteni, hiszen nagyobb teherbírású fűrészlapokat használ. Figyelem: használat közben mindig szem-és fülvédőt kell viselni, és a fűrészt két kézzel kell kezelni!

Ha csak hobby szinten, egy-egy projektre használnád a körfűrész készüléket, egy minőségi, de kompakt modell is megállja a helyét. Ha azonban professzionális célra keresel, a csúcskategória legyen a cél – hidd el, megtérül!

Hogyan szúrd ki a minőséget?

Vannak olyan gyártók, márkák, amelyekre csak rápillantunk és biztosak lehetünk benne. a tőlük származó körfűrész megfelel a minőségi elvárásoknak. Ilyen például a Scheppach, a Hecht, az Einhell és a Makita. De még ennél is biztosabb, ha figyelünk a technikai paraméterekre.

Mindenképp azt ajánljuk, hogy olyan körfűrész típust válassz, amely erősített fogazattal rendelkezik! Ennek pedig az az oka, hogy az ilyen körfűrészek lehetővé teszik a folyamatos, zavartalan munkavégzést. Lényeges, hogy a teljesítmény és a fordulatszám is magas legyen, hogy a gép határai ne szabhassanak határt elképzeléseinknek.