Reklámok, Emblémák, Márkák
hasplasztika a lapos hasért

Hasplasztika a lapos, feszes hasért

Nagymértékű fogyás, vagy terhesség után előfordulhat, hogy a megnyúlt bőr végleg elveszíti feszességét, zavaró lehet az öltözködés során, esetleg testmozgás alkalmával jelenthet gondot. Ilyen esetekben érdemes lehet hasplasztikai beavatkozáson gondolkodni, mivel természetes úton már nem visszafordítható a folyamat.

Mikor javasolt?

Amennyiben sem a testmozgás, sem a diéta nem hozza a várt eredményt. Esetleg szülés után nem állt vissza a bőr eredeti állapotába, a terhességi csíkok nem múltak el.
Hirtelen súlyvesztés után a megnyúlt bőr lelóg, és nem képes újra feszessé válni, ez esetleg már a mindennapos testmozgás és tisztálkodásban is akadályozza, sőt önértékelési problémát is okoz.
Ilyen esetekben a hasplasztika remek megoldás lehet!
Plasztikai sebészeten professzionális módszerekkel tudják visszaadni azt a lapos, feszes hasat, ami miatt többé már nem kell szégyenkeznie a tükörbe nézve.

A hasplasztika folyamata

A beavatkozás lényege elsősorban a has bőrének a megfeszítése, amit a bőrfelesleg eltávolításával együtt végeznek. A műtéti metszések általában a bikini vonal alatt, a két felső csípőtövis között történnek.
Amennyiben szükséges, ezzel egyidőben a hasfal izomzatának rekonstrukciója is megtörténik. Ha a bőr alatti zsírréteg olyan mértékű, akkor a hasplasztika során zsírleszívás is végezhető, de a fogyókúra minden esetben javasolt a műtétet megelőzően és követően is.
A legjobb eredmény elérése érdekében a műtét előtt személyes konzultáció szükséges, ahol a sebész személyre szabott műtéti tervet készít.

A hasplasztikai beavatkozás után

Mivel a beavatkozás mindössze 1,5 órát vesz igénybe, így összesen egy napot kell a plasztikai sebészeten tölteni, másnap már haza is lehet menni. A műtétet követő napon akár már a zuhanyzás is megengedett.
3-4 hét múlva nem megterhelő testmozgás is végezhető, azonban 6 héten keresztül a szorító ruha viselése kötelező. A gyógyulási idő leteltével csak fokozatosan szoktassuk hozzá testünket a nehezebb gyakorlatok végzésére.