Reklámok, Emblémák, Márkák
zárjegy

Mire figyeljünk zárjegy címke készítéskor?

A biztonsági címkék közül talán a leginkább közismertebb fajta a zárjegy. Funkcióját tekintve a termék védelmére szolgál, hiszen illetéktelen hozzáférés esetén elszakad, így láthatóvá válik a jogosulatlan beavatkozás. Számos zárjegy típust különböztetünk meg, de nézzük a legismertebb technológiákat.

Milyen funkciókat lát el  zárjegy és milyen címke típusok léteznek?

A könnyen testre szabható zárjegyek, mint például a ruhacímkék, termékcímkék energiacímkék vagy akár az RFID címkék az innovatív nyomdatechnológiáknak köszönhetően a legegyedibb módon nyújtanak védelmet a manipuláció ellen.

Hologrammos zárjegy címkék

A hologramm fóliával ellátott zárjegyek speciális anyagból készülnek, hogy minél nagyobb szakítószilárdságot érjenek el, annak érdekében, hogy megfelelően ellenálljanak a környezeti ártalmaknak, illetve a mechanikai sérüléseknek,  rongálásnak.

Ezek a fajta zárjegyek úgy lettek kialakítva, hogy megfeleljenek a szélsőséges hőmérsékletnek, legyen szó extrém hideg vagy meleg hőmérsékletről.

Az öntapadós fóliát egy speciális hologramm réteg borítja, ami fénytörés esetén a szivárvány színeiben játszik. Így garantálva az eredetiséget.

A biztonsági funkció itt úgy jelenik meg, hogy ha eltávolítják a címkét, abban  az esetben megjelenik a VOID vagy érvénytelen felirat.0

Papir alapú zárjegy címkék

A papír anyagú zárjegyek talán a legköltséghatékonyabb zárjegy címkék a piacon. Az erős ragasztó felületnek köszönhetően szinte minden anyagon megtapad. Ezt a fajta címkét beltérre ajánlják, bár abban az esetben ha laminálással ellátják,  hatékonyan alkalmazható kültéri használatra is.

Biztonsági funkcióját tekintve egyszerűen működik: mivel esélytelen maradék mentesen eltávolítani, így ha megpróbálják leszedni a felületről illetéktelen beavatkozás esetén, szétszakad.  Felhasználását tekintve leggyakrabban notebook, számítógép, vagy lemezek védelmét látják el vele.

Bármilyen típusú zárjegy mellett is döntenénk, érdemes megjegyezni az Etisoft nevét, hiszen évtizedes tapasztalatát figyelembe véve, kiemelkedő szerepet tölt be a címkekészítés piacán.

Ha őket választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a választott zárjegy típus még hosszú évekig fogja szolgálni vállalkozásunkat.