Reklámok, Emblémák, Márkák

Te hogy szeretsz pihenni?

Aktív és passzív pihenés

Mivel a mindennapok nagy részét sokunk számára a munka és az otthon elvégzendő teendők teszik ki, időnként fontos, hogy egy kicsit kiszakadjunk ezekből a folyamatosan ismétlődő teendőkből és relaxáljunk. Sok ember számára az jelenti a kikapcsolódást, ha messzire utazik, de ha jobban megvizsgáljuk az itthoni lehetőségeket, számos különleges és izgalmas helyszínt találhatunk.

Vannak emberek, akik inkább az aktív kikapcsolódást szeretik, ami azt jelenti, hogy idejüket szívesebben töltik például kirándulással, biciklizéssel, sétálással, túrázással, úszással, evezéssel, kocogással, labdajátékokkal, hegymászással, búvárkodással, raftingolással vagy más sportokkal, mint pihenéssel. Az aktív pihenés lehet testi és kognitív kihívás, melynek számos formája létezhet. Aktív pihenés lehet társasjátékozás, puzzle kirakás és más logikai feladatok megfejtése.

Ezzel szemben a passzív pihenést kedvelők előnyben részesítik a olvasást, film nézést, főzést, alvást, sorozat nézést, napozást, számítógépes játékokkal való időtöltést. A passzív pihenés során olyan feltöltődést tapasztalunk meg, ami nem jár testi vagy mentális megterheléssel.

Milyen helyet válasszunk?

Az aktív és passzív pihenés mindkettő élvezetes és egyben fontos a mindennapi ember számára. Gyakran változó lehet, hogy a kettő közül épp melyik esik jól nekünk. A nyaralásunk során érdemes lehet olyan helyeket választanunk, amelyek mindkét pihenési formát lehetővé teszik, hiszen gyakran nagyobb társasággal megyünk, ami több különböző ember közös pihenését eredményezi. Mivel viszont mások az igényeink, egy túrázási vagy biciklizési lehetőségekkel kiegészített wellness hotel tökéletes választás lehet ahhoz, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő és tetsző programot.

A Tisia Hotel erre az esetre egy tökéletes megoldás lehet, hiszen a programlehetőségek széles választékát kínálja, legyen szó például biciklizésről a Tisza-tó körül, kirándulásról, úszásról. Így az aktív pihenés kedvelői sok időt tölthetnek a természetben, megtapasztalhatják a friss levegő és Tisza körüli környezet relaxáló és feltöltő hatásait. A passzív pihenők számára ugyan akkor választható a wellness és spa részleg, ahol zavartalanul fürödhetnek vagy olvasgathatnak a medence partján.