Reklámok, Emblémák, Márkák
konferencia terem

Fontos megbeszélés vagy workshop? Ezek kellenek hozzá

Cégprofiltól függetlenül minden vállalatnál merülhet fel olyan téma, amibe érdemes időt és energiát fektetni. Az is előfordulhat, hogy egy egész workshopra van szükség a potenciálisan eredményeket és sikert hozó stratégia megalkotásához. De mire van szüksége, hogy egy ilyen workshopot megfelelően lebonyolíthassunk? Nézzük is meg!

Konferencia terem

Egy ilyen komoly eseményhez sokkal többre van szükség, mint összeülni az iroda valamelyik tárgyalójában. Ott ugyanis sem a hely, sem a megfelelő eszközök nem állnak rendelkezésre. A leghatékonyabban egy konferencia teremben tudjuk megvalósítani a dolgot. Ott ugyanis – helyszíntől és kialakítástól függően – akár 50-100, vagy még annál is több ember elfér. Egy teljes céget érintő konferenciára nem is találhatnánk ennél jobb helyet.

Idő

A helyszín pipa, jöhet a következő fontos pont, az idő. Ha komolyabb témáról van szó, netalántán a cég vagy üzletág jövőjét befolyásoló stratégia megtervezéséről, akkor arra bizony rá kell szánni az időt. Témától vagy céltól függően néhány órás, egy teljes napos, de akár kétnapos konferenciáról is szó lehet. Ilyenkor érdemes olyan konferencia termet választani, ami egy hotelben van, így nem kell a szállás és a helyszín között utazni. Kényelmesen oldható meg a tárgyalás.

Megfelelő technika és eszközök

Függ a témától és a megbeszélés céljától, hogy mikre lesz szükség. A legtöbb esetben például alap felszereltség egy projektor és egy vászon, amin az előadó prezentálni tudja a témát. Kisebb létszámmal, prezentáció nélkül elegendő lehet egy whiteboard vagy egy flipchart tábla is néhány filctollal és postitekkel.

Jó, ha van gyors internethozzáférés is a teremben, így a kollégák magukkal vihetik a laptopot és akár azon is nyomon követhetik a prezentációt.

Megfelelő elrendezés

Brainstroming, kerekasztal beszélgetéshez, közös gondolkodáshoz a székek kör alakú elhelyezése a legpraktikusabb. Amennyiben csak egy előadó van, úgy az U vagy félkör alakú elrendezés lehet hatékony.