Reklámok, Emblémák, Márkák
ügyvédi végrendelet készítése

Végrendelet írás: miért érdemes ügyvédre bízni?

A végrendelkezés kényes témája az ingóságok és ingatlanok, valamint a vagyon örökítésének. Sokan nem is végrendelkeznek, és a jogszabályi környezetre bízzák, hogy mely hozzátartozó fogja haláluk után tulajdonba venni az említett dolgokat. A legjobb azonban, ha ügyvéd segítségével rendelkezik valaki a vagyonáról: ez biztosan meg fog felelni a bíróság követelményeinek is. Cikkünkben körüljárjuk a végrendelet készítés és írás témakörét.

Végrendelet írás otthon: miért nem ajánlott?

Vannak olyan esetek, amikor valóban elegendő lehet a saját kézzel írt végrendelet. A tapasztalat szerint azonban egyáltalán nem ez az átlagos, sőt. Sokkal gyakoribb az, hogy a hozzátartozó halála után a bíróság előtt kiderül, hogy a végrendelkező által hagyott papírforma nem is érvényes részében vagy teljesen. Ez igencsak kellemetlen dolgokat tud okozni és nagyban megnehezíti a hivatalos eljárást is.

Ügyvédi végrendelet készítés: ha biztosra akarunk menni

A jogászok, ügyvédek véleménye egyértelműen az, hogy biztosra csak akkor lehet menni, ha egy szakmabeli készíti el a végrendeletet. Ez lehet közjegyző vagy az ügyvédünk. Egy ügyvéd által készített végrendelkezésbe minden fontos dolog bele fog kerülni, ami csak szükséges ahhoz, hogy jogilag érvényes legyen. Ezen a linken még több információ található az ügyvédi végrendelkezésről: http://www.belegal.hu/vegrendelet-keszites/

Ráadásul az ügyvédi irodában biztosan megőriznek belőle egy példányt akkor is, ha az ügyfél nem kéri, hogy a Kamara tárolja a végrendeletet. Ezáltal egyáltalán nem kell attól tartani, hogy a végrendelkezés elveszik, netán megsemmisül valamilyen szerencsétlenség következtében.

Hogy mennyire drága egy ügyvédi végrendelet? Nos, ezt irodája válogatja, de természetesen erre egy “befektetésként” kell gondolni. Legyen szó házastársakról, gyermekekről, unokákról, a szellemi és vagyoni értékek továbbadása nem egy olyan téma, amit félvállról lehet venni. A szakszerűség mellett pedig olykor a gyorsaság is számít. Egy ügyvéd pontosan tudni fogja, hogy mit és hogy kell beleírni egy ilyen hivatalos dokumentumba. Ha egy nem várt betegség esetében például csak rövid idő áll a végrendelet elkészítésére, akkor nem éri meg a véletlenre bízni a dolgot.

Érdekel a téma? Akkor mélyülj el ebben a cikkben is: https://birosag.hu/hirek/kategoria/magazin/tanu-sem-kell-ha-az-orokhagyo-teljes-egeszeben-maga-irja-vegrendeletet