Reklámok, Emblémák, Márkák
műsövény

Műsövény: stílusos belátás elleni védelem és térelválasztás

Az embernek számos oka lehet, amiért úgy dönt, beszerez egy kerti árnyékolót.  Van, hogy csak egy kis privát szférát szeretnénk magunk és családunk számára, esetleg a nyári melegben próbálunk egy adott területre árnyékot és hűsebb légkört varázsolni. Kerti árnyékolásra többféle variációs lehetőség is kínálkozik, amelyek közül kiemelkedik – mind dizájnban, mind kialakításban – a műsövény.

A műsövény előnyei

A műsövény egy dekoratív és hatékony módja otthonunkban a tér elválasztásának. Nem is meglepő, hogy napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend: medence mellett, teraszon vagy a kertben is tökéletes magánszférát biztosít. Miután a műsövényen található levelek mind műanyagból készültek,  rendkívül praktikusak, egyáltalán nem igényelnek semmilyen gondozást. Többféle kivitelben is található a piacon, aminek köszönhetően képesek vagyunk magunk megválasztani a belátás vagy árnyékolás mértékét otthonunkba. Léteznek 100%-os belátásvédelemmel bíró darabok, de dönthetünk olyanok mellett is, amelyek részben átengedik a napfényt és a tekinteteket is. Az apácarácsos kialakítás például lehetővé teszi, hogy az igényeinknek megfelelően változtathatjuk a műlevelek sűrűségét is azáltal, hogy jobban széthúzzuk a rácsot, vagy inkább összébb tömörítjük azt.

Amikor a dizájn elem kerül szóba a műsövény esetében, a levélmintázatok száma is igen széles palettán áll rendelkezésre. Babérlevél, levendula, borostyán, trópusi növények vagy akár fűzfa levelet is képes imitálni a megtévesztésig. Térbeli hatásuk miatt valóban úgy érezzük, mintha egy tóparton vagy egy trópusi szigeten lennénk.

A minőség kérdése

A műsövények amellett, hogy nagyon esztétikus megjelenést biztosítanak tulajdonosaik számára, rendkívül strapabíróak és időtállóak is egyben. Ellenállnak az UV sugárzásnak, aminek köszönhetően sokáig képesek megőrizni eredeti színüket, valamint érzéketlenek a szélsőséges időjárási viszonyokra is . Szintetikus anyaguk miatt az élősködők sem tudnak benne kárt tenni, emellett – mivel műanyagból készülnek – nem kell őket sem locsolni, sem gondozni.

Amennyiben szeretnénk otthonunkba egy térelválasztót, a műsövény egy remek választás. Egy gyönyörű természetet utánzó privát szféra védelemmel nem kell többet foglalkozni a kíváncsi tekintetekkel, de akkor is ideális választás, ha árnyékolni vagy csupán feldíszíteni szeretnénk az adott otthonrészt.