Reklámok, Emblémák, Márkák
kutya bőrápolás

Kutya bőrápolás profin

A kutyák bundája az egyik vonzerejük: a széáp, csillogó szőr nemcsak simogatnivaló, de például versenyeken is díjazzák a versenybírák. A gyönyörű bundázat azonban sokszor nem magától alakul ki, hanem jó minőségű eledel és tudatos kutya bőrápolás is kell hozzá. Sőt, előfordulhatnak akár balesetek is, amelyek után gyógyhatású termékekkel is gondozni kell kedvencünk szőrét és bőrét. Cikkünkben bemutatjuk, mit tehetsz, hogy kutyád szőre csillogó, bőre pedig egészséges legyen.

Csillogó kutyaszőr: hogy érjem el?

A fényes bundázat minden négylábú éke, főleg, ha egy izgamas bundázatú kutyáról van szó. A kutya szőre azonban az egészségéről is árulkodik. Ha fakó, sokat hullik, netalán korpásodik, akkor biztosak lehetünki benne, hogy kedvencünk egészségén van mit javítani. Általában a nem megfelelő etetés következtében alakul ki fokozott szőrhullás kedvencünknél. Ezt okozhatja a silánhy minőségű eledel – ilyenkor érdemes azonnal valami jobbra váltani, valamint étrendkiegészítőt is lehet adni a kutyának kúraszerűen. Azok a tápok, amelyek 60-70 százalék friss húst tartalmaznak, valamennyi megfelelő az ebek etetésére.

Ezen kívül a szőrhullást okozhatja például allergia is. Általában az allergiás tünetek viszketéssel is együtt járnak, ezért nem könnyű elkülöníteni más, például gombás bőrbetegségektől. Ha ezt tapasztalod kedvencednél, akkor mindenképp látogass meg egy állatorvost.

Kutya bőrápolás mesterfokon

Léteznek olyan termékek, amelyek elősegítik a bőr regenerálódását egy-egy sérülés esetén. Ilyen például a jól ismert Kék Lukács kenőcs vagy a PLATINUM Natural kutya bőrápolás termékcsaládja. Horzsolás, vágás, műtét utáni sebkezelés, mancs sérülés és ápolás, csípés: legyen szó bármilyen felületi sebesülésről, a PLATINUM balzsam kiválóan alkalmas ezek ellátására. A balzsam támogatja a gyógyulási folyamatot, antibakteriális hatása miatt fertőtlenít is, valamint csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a viszketést is enyhíti. Egyetlen kutyagazdi fiókjából sem hiányozhat ez a termék, amelyet a mozgást kedvelő kutyáknál be lehet vetni szükség esetén.