Reklámok, Emblémák, Márkák
gyerekágyak leesésgátlóval

Miket gondoljunk végig, amikor gyerekágyat vásárolunk?

A gyerekszoba berendezése bizony nem egyszerű feladat. Tekintettel kell lenni ugyanis a gyerek biztonságára, az igényeire, valamint az ízlésére is . A gyerekágyak kiválasztása egy sarkalatos pontja a műveletnek, miután egy igen nagy bútorról beszélünk, ami alapjaiban határozza meg a szoba hangulatát. A gyerekágy vásárlás hosszútávra szól, ezért ne hamarkodjuk el a döntést, és járjuk körbe a lehetőségeket minél több oldalról. Lássuk, miket tartsunk szem előtt, amikor gyerekünk számára keressük az ideális fekhelyet!

 

Az ágy minősége

Legelőször természetesen meg kell vizsgálni a gyerekágy alapanyagát. Gyermekek esetében a leggyakrabban használt anyag a tömörfa, úgy mint fenyő, bükk vagy tölgy. Nem véletlen, mivel a masszív faanyagból készült termékek hosszú évtizedekig is szolgálhatnak akár. Gondoljunk csak nagymamánk kedvenc székére, vagy dédpapa könyvespolcára, amelyeket oly nagy becsben tartunk. Emellett természetes hatást sugároznak magukból a tömörfa gyerekágyak, amelyek minden berendezési stílushoz kiválóan passzolnak.  Azonban sose felejtsük el leellenőrizni, hogy a gyerekágyat mivel kezelték le a gyártás során: győződjünk meg arról, hogy semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz a festék vagy a lakkozás, és gyermekünk nyugodtan érintkezhet a fekhely felületével.

 

Leesésgátló

Egyik szülő se szeretne az éjszaka közepén arra ébredni egy tompa puffanásra a gyerekszobából, amit egy hangos gyereksírás követ. Amennyiben gyermekünk még kisebb, vagy sokat forgolódik éjszaka, az egyik legbiztosabb megoldás egy gyerekágy leesésgátlóval: https://www.amibutorok.hu/gyerekagy-leesesgatloval. A gyerekek sokat játszanak az ágyon, ugrálnak rajta amikor nem figyel anyu és apu, ám egy leesésgátlóval hatékonyan megelőzhetjük a nemkívánatos baleseteket. Arra viszont figyeljünk, hogy a leesésgátló – és maga az ágy is – lekerekített szélekkel rendelkezzen, hogy minimálisra csökkentsük a sérülések kockázatát.

 

A gyerekágy vásárlásba igyekezzünk bevonni a kicsiket is, biztosan van nekik is véleményük arról, hogy milyen ágyban töltik a legszívesebben az éjszakai alvást. Ha a megfelelő minőségű és biztonságos kialakítású ágy mellé a gyermek ízlését  is szem előtt tartjuk, akkor nem lőhetünk nagy bakot.