Reklámok, Emblémák, Márkák
160x200 matrac

160×200 matrac, a tökéletes méret két személyre

Amikor valaki kétszemélyes franciaágyat keres otthonába, akkor többféle ágyméretből is választhat. Az egészen keskeny, helytakarékos kétszemélyes ágyaktól kezdve az XXL méretű king size franciaágyakig mindenféle méret elérhető a bútorkereskedőknél. Mindezek közül a 160×200 matrac a legnépszerűbb – igen, matrac, mivelhogy ez a konkrét fekfőfelület, amelyhez méretben passzoló ágykeretet kell választani. Miért ez a legkedveltebb kétszemélyes ágy méret? Az cikkünkből kiderül!

Kétszemélyes ágy méretek

A kétszemélyes ágy méretek közötta legkisebb a 140×200-as. Sokan ezt nem is számítják a kétszemélyes ágyakhoz, mert hosszú távon két ember nem biztos, hogy pihentetően tud aludni rajta. Mégis, vannak olyan helyzetek, hogy a hálószoba méretéből adódóan nem lehet nagyobb ágyat berakni a szobába – ilyenkor a 140×200-as ágy is megfelelő lehet két személy számára

A legnagyobb méretek ezzel szemben a 180×200-as és a 200×200-as ágyak. Ezek szinte luxusnak számítanak, hiszen óriásiak, két ember akár úgyis elfér rajtuk kényelmesen, hogy nem kell szorosan egymás mellett aludniuk. A king size ágyak tökéletesek akkor is, ha nem átlagos testméretű emberek keresnek maguknak megfelelő fekhelyet.

160x200 matrac

160×200-as ágy: az arany középút?

Természetesen, nagyon jó belegondolni, hogy milyen kényelmesek az óriási matracok – ezeknek az ára azonban sokkal borsosaabb, mint egy kisebb variációé. Ha valaki ár-érték arányban, na meg méretben is a legjobb variációt keresi, akkor a 160×200-a ágy lesz a befutó.

Ez az ágyméret tűnik a legjobb megoldásnak, hiszen a két véglet között helyezkedik el, lehet rajta egymástól távolabb és egészen közel, összebújva is aludni a legnagyobb kényelemben.

Akkor is jó megoldásnak ígérkezik, ha nincs óriási terület a hálószobában egy luxus 2 méterszer 2 méteres ágy elhelyezésére. A lakók nyugodtan alhatnak éjszaka, és még egy pár éjjeli szekrény vagy komód, valamint multimédiás (televízió, hifi stb.) is elférhet a hálóban tárolás céljára