Reklámok, Emblémák, Márkák
radiátor szelep

Radiátorszelep kisokos

Legyen szó akár új fűtésrendszer kialakításról vagy a régi korszerűsítéséről, a munkálatok elengedhetetlen eszköze a radiátorszelep. Általában nem kap túl nagy szerepet a tervezéskor, mivel legtöbbször a fűtőberendezésre, a rendszer kialakítására, kéményre koncentrálunk. Pedig érdemes több figyelmet szentelni a radiátor szelepek kiválasztására is ha a leggazdaságosabban szeretnénk megteremteni otthonunk melegét.

Miért jó választás a termosztatikus radiátorszelep?

A modern, termosztatikus radiátorszelepek segítségével külön-külön van lehetőségünk a helyiségek hőmérsékletét szabályozni. Így akár 20%-os energiamegtakarítást is el tudunk érni egyes gyártók szerint.

A fűtésrendszer felújításnál hiába cseréljük le régi kazánunkat a legmodernebb kondenzációs gázkazánra, ha nem fektetünk elegendő hangsúlyt a radiátorszelepek kiválasztására.

Sok szakember alap esetben hagyományos radiátorszelepekkel látja el a radiátorokat, ami valójában csak zárásra és nyitásra alkalmas, nem képes szabályozni a hőmérsékletet.

Pedig árban nincs óriási különbség, és akár 1 év alatt vissza is hozza az árát a megtakarított energiával egy 5 radiátoros rendszer esetén.

Mivel a szobákat a termosztátos szeleppel egymástól függetlenül tudjuk fűteni, nagy segítséget nyújthat nekünk abban, ha ideiglenesen csak 1 szobát szeretnénk használni, mert például a család többi tagja elutazik.

Ilyenkor nem szeretnénk maximális hőmérsékleten tartani a kihasználatlan területeket, de azt sem szeretnénk, hogy teljesen kihűljenek a szobák. Erre a szituációra is tökéletes megoldást nyújtanak a termosztatikus radiátorszelepek. Segítségükkel minimális hőmérsékleten tarthatjuk azokat a helyiségeket amelyeket nem kívánunk ideiglenesen használni.

Hogyan működik?

A termofej addig engedi a radiátor fűtőtestbe a fűtővizet áramolni, amíg a szoba hőmérséklete el nem éri a szabályozó által beállított értéket.

Milyen megbízható radiátorszelep márkák közül választhatunk?

  • Honeywell
  • Danfoss
  • Herz
  • FixTrend
  • Icma

Összességében elmondható, hogy egy gazdaságosan kialakított fűtésrendszer, kondenzációs kazánnal és megfelelő szigeteléssel sokat spórolhat nekünk az évek során, viszont a megfelelő radiátor szelepek kiválasztásával tovább növelhetünk a megtakarított energia mennyiségén.