Reklámok, Emblémák, Márkák
csaptelep

Hogyan válasszunk új csaptelepet: egy szokatlan megközelítés

Amikor a fürdőszobára gondolunk, elsőként az olyan nagyobb dolgok ugranak be, mint a fürdőkád vagy a mosdókagyló. Azonban a legfontosabb részletek éppen azok az apró tárgyak és eszközök, amelyeket szinte észre se veszünk – kivéve, ha nem megfelelően működnek, vagy nem passzol a helyiség összképébe. Az egyik ilyen kellék a csaptelep: akik éppen fürdőszobatervezés vagy felújítás előtt állnak, semmiképp ne bagatelizálják el ennek a szaniternek a kiválasztását.

Közelítsük meg a csaptelep kérdést a probléma felől

A csaptelep kiválasztását több oldalról is meg lehet közelíteni – van aki a dizájnt nézi, míg mások a könnyű kezelhetőséget, és még sorolhatnánk. Napjainkban szerencsére száz meg száz csaptelep típussal találkozhatunk az üzletekben és a webáruházakban, így üres kézzel biztosan nem térünk majd haza: https://www.kazanwebshop.hu/csaptelep. Az egyik ( roppant praktikus ) vásárlási szisztémának bizonyul, amikor a felmerülő gondok felől vizsgálódunk. A három leggyakrabban előforduló probléma:

Kevés a hely a csaptelep számára

Különösen a kisebb fürdőszobákban kell kétszer is meggondolni, hogy milyen típusú csaptelepet választunk. Alapszabály, hogy kisméretű mosdóhoz kicsi csaptelep dukál. Az egyszerű formatervezésű, megbízható darabok mindig nyerő választásnak bizonyulnak, legyen akár álló mosdócsaptelep, fali kád- vagy zuhanycsaptelep. A “kettő az egyben” csaptelep fajtákkal például ugyanazon készülék képes egyszerre megtölteni a kádat és a mosdókagylót is.

Nehezen lehet hozzáférni vagy spriccel a csap

A jelenség gyakran konstrukciós hibát feltételez, azonban egy megfelelő csapteleppel elejét lehet venni a problémának. Az állítható vízszűrővel felszerelt, 10 fokos csaptelep darabok ideálisak, mivel praktikus szögben dőlnek a felhasználó keze irányába, valamint tetszés szerint állítható a vízsugár is. Ezen csaptelepek különlegessége, hogy kaphatók hagyományos, illetve megemelt változatban is.

Természetesen több egyéb probléma is felmerülhet fürdőszoba felújítás alkalmával – pl. egyenetlen víznyomás, esetleg ingatag vízhőmérséklet -, amelyekről nem esett szó. Ha sikerült azonosítani azokat a tényezőket, amelyek utóbb gondot okozhatnak, máris egy hatalmas lépést tettünk afelé, hogy megtaláljuk az igényeknek leginkább megfelelő csaptelep otthonunkba.